i-CODE 3, wow!

awesome.truly awesome.memang tak expect akan jadik awesome macam ni.kalau ikot preparation, mmg macam kelam kalibut. mungkin akan jadik awful atau awkward. alhamdulillah. all the praises to Allah, creator of the World and the Universe.

yeah. memang i-code 3 ni dah dirancang since tahun lepas. around october 2010, bende2 pasal icode ni dah jalan. memang susah untuk kita buat macam yang kita rancang kan. kita boleh rancang, tapi Allah juga punya perancangan. sesungguhnya Allah ialah sebaik-baik perancang dan juga punya perancangan yang baik.

kelip kelap. pejam pejim. dah masuk bulan 4. i-Code weh! seriously, memang kelam jugak. untuk malam perasmian, plannye nk letak bola kaca dalam ice. nk bagi pengarah tukul besi ala2 triple H gitu, nak pukul ice kat atas stage, nk keluarkan bola kristal tuh. tp lepas pikir2 balik, macam tak proper la pulak. kan kan. pikir2 punye pikir. las2 buat la jugak idea letak bola kristal tuh atas motor yang berpusing2 bak gasing. okay. ni cite movie pulak. memang silap aku la jugak sebab tak prepare awal2 untuk movie gimik tuh. kalau prepare 1 bulan before dat day, mesti result die lagi mantap (menurut theori persiapan lah). ni aku n ayie buat movie ni 1 week before dat day. memang stress a jugak. dah la aku tak mahir sangat edit2 neh. memang totally kene harapkan ayie gune kepakaran die (founder IT solution ni wehhh. haha) untuk buat movie tuh. tido pon lambat, nk buat movie punye pasal. nasib baik aku masih pegi ke kelas walaupun aku tido dalam kelas. pasal gimik menari pulakkk. hm? anythg to say? aku rase takde pape kot. sumenye mantap di bawah koreografer aiman firdaus azizan. ~

2 april already,now we move to the event day. sori a bro. aku datang lewat. memang kesian jugak kat cikgu. sbb aku punye pasal die rasmikan larian muhibbah tu pakai baju inpro je. memang sume org call aku pg tu, tapi nk buat macam mane, mate ni still terpejam, telinga aku ter-off buat mase tu. sangat ngantuk n sangat penat. around 1 pm, abes intec aku dah pusing. paling lame aku stay, kat ausmat square a. kat tugu drum circle. haha. untuk sekian lamenye, dapat jugak aku main drum. main ketuk drum sampai tangan merah2 memang puas ati tahap kaw2 ah. haha. thx buat drum circle tuh. memang mantap. haha. then p old libry, tengok pameran human rights, mycat. n blood donation. ha. sori lah doktor2 sekalian sbb tak derma darah haritu. bukan ape, takot2 kalau derma, nanti 4 da whole day aku rase penat. myb nex tym je ye doktor? πŸ™‚ kat hacc punye booth, mantap la jugak. float tuh, kalau ade ice lagi mantap kot. tapi penbol, kalau dapat beli sebijik, memang bes. main kat umah. leh tembak cicak kat siling. haha. kat booth2 lain, sori lah tak berapa nak visit. tade geng aa. plus, segan a nak g jalan2 sorg..

baju oh baju. awal2 memang aku cuak a jugak. bukan senang weh nk promote baju. tambah lak size die lari sikit. so memag susah a nak convince kan org. design aku rase dah mantap, cumenye kalau design tu fit macam baju almec, lagi cun kot. huhu. at last dapat la jugak jual hampir 100%. ade lagi stok dalam 7 helai. ade sape2 lagi tak nak baju icode limited edition? πŸ˜€ haa. lepas zohor, aku p jalan2 lagi. kali ni sampai ke great hall. der klub. tak sempat nk rase sosej besaaar punye kat booth korg. padahal da janji da nak beli, tp dah sold out. kire bdose jugak ke tak beli sebab abes? tp ade satu scene yg aku takleh lupekan kat great hall. astaghfirullahal azhiiim. 😦 huh.dah2. gerak p ausmat sq balik. kali ni main ps3 pulak. haha. yea. sempat score 2 bijik lawan tobe. then main band hero. rupenye, aku ni ade jugak bakat main gitar ye. nk try a skali buat performance men gitar. haha.

then, ni moment2 yang dah nak abis icode. tibe2 je bile tengok org kemas2 meja, booth sume, hati aku rase sebak. bukan ape. sebelum ni memang asyik pikir sal icode, tibe2 je nak abes in an instantaneous moment. so memang ~im touched~ la jugak waktu tuh. tp nasib baik la budak2 ni buat prank kat affan. yeah, jangan ingat kau dapat lari dari kene prank. memang belated gle bfday kau neh. haha. fizi pun same. kene headshot telor. aha. kesian2. hee~ aku neutral okayy. dont prank me nt befday aku. πŸ˜€

tributes to JPKC family:

1. mama J – its okay for not being with us till the last moment of ic3. btw thanx a lot with ur green screen. if not, believe me, i wont be in alaska, paris, egypt, china. πŸ˜€

2. ummi sham – nasib baik marah2 kitorg mase rehearsal perasmian tu. kalau tak, mesti kitorg buat sambil lewa je perasmian tu. thx for turning the event to a blast.

3. uncle K – last touch up with u was very wonderful. remind us all those things yang kitorg should dos and donts.

4. uncle akmal – acted like u was our eldest brother. πŸ™‚ tq sbb tlg setelkan pendahuluan icode tuh.

5. afe – acted as project director. memang mantap. despite kau punye personal problem it was magnificent to have an event in such this way. kau memang wonderful. now kite fokus for dis coming exam okay. tlg tutot chemistry aku. *btw, no heart feeling ea mase prank tuh. haha

6. hakim – acted as secretary. u acted secretly as sounds as ur position. πŸ˜€ mungkin aku banyak komen2 sal keje kau. sori pasal tuh. im not looking for salah orang. tp ade perkare jugak yg perlu aku tahu kan. btw, gud job bro. πŸ™‚

7. azri – acted as pembantu to affan. sepatutnye aku yang bantu affan, tp dsbbkan aku yang loklak, kau dah backup aku. thx la weh. dr view aku, kau dah jadi makin matang n matang since minggu airmata palestin tuh lagi. keep it up bro. πŸ™‚ sori jugak kalau aku byk pangkah kau. haha πŸ˜€

8. apiz – acted as tukang kire2. untuk bagi pendahuluan kat presiden2, kau memang mantap. gud job lah. but now, macam aku penah cakap sebelum ni, jadik tukang kire2 akan busy sebelum n selepas event. mase icode, memang rilek kan. aku tengok kau siap bole lawan chess lagi. so now, prepare dgn sempoa kau untuk buat pelarasan. πŸ˜€

9. apek – taiko perasmian. haha. ramai org puji event perasmian wehh. setakat ni takde lagi negative feedback from the event. thx byk2 coz covering from the ice kering plan, smoke machine@fogging mesin, jabbawockeez dance soundtrack etc.

10. aiman – dulu2 jadik tauke hadiah (mase icode kau tauke hadiah lagi eh?). setahu aku kau koreografer utk jabbawockeez. mantap ah bro. mungkin nex tym kau bole chelen apai untuk jadik dancer solo. haha

11. laban – bodygad aku yang perkasa. haha. thx weh. tanpa kau, mungkin aku tak tau yang domino pizza bole oder online. hee~ btw, agak la tak worth sbb tak tayang kau punye slide mase perasmian. rugi la kau tido lewat kann.

12. apai – dancer terbaik. aku lebih notice kau sbg dancer than org yg uruskan gerai jualan. btw gerai tu sume mantap jugak, tp lagi mantap dgn dance kau. mungkin akan jadi lagi mantap kalau kau buat dance tuh dengan spek lebar 5 inci kau tuh. πŸ˜€

13. ayie – computer geek yang mantap. aset penting intec dan kolej kediaman nazri zulkafli. sori sbb kau stress utk siapkan movie ni sume. smpai kau tak pegi kelas sume2 tuh. so nex tym kalau ade ape2 movie lagi nk kene siap, setelkan awal okay. so that takdelah bile bangun pagi2 tuh aku tekejut kau kate nk p jumpe doktor, ade appointment (*tibe2). hue. gud job bro. *btw, domino dah, mcd dah, mungkin pasni kite bole buat dawood delivery. πŸ˜€

14. scam – dancer jugak. kau uruskan fasiliti dgn chul kan? mantap weh. paling aku taleh lupe, yang aku sure pendrive kingston kau ade dgn aku. aku pon tak tau apsal aku hypnotize mase msg ngn kau. mungkin aku terbyg kau punye pendrive yg lain. haha.

15. jibam – acted as apiz’s penolong n bodygad aku yang tough. haha. hm. ape ea nak komen sal kau? kau memang tough la kot. hahahaha

16. aizul – jugak nampak kau as dancer. since ade motor baru neh, nampak lagi bergaye. n nampak lagi ceria slps di -prank buat kali pertamenye oleh jpkc mase kem batang kali. haha. gud job bro. keep up ur commited-ness!

17. uder – biro perhubungan awam. kau mungkin bz dgn samsa, but its okay. kau tetap ada dalam team okayy. btw, kau punye performance mase perasmian was awesome. n sbg kesan drpd show kau tuh, aku dah download lagu kau. here without you.

18. mad – sume bende kau buat. aku tak tau nak specify kau buat ape. since jadik pembace berite, then tunggu aku kat dewan. pastu naik menari. esoknye, kau setelkan makanan ngan pakmat. pastu jual baju n jual tulisan khat. topup at the same time. so ape je keje yang kau tak buat? hehs. mantap.

19. soul – tauke baju sepanjang mase. mantap n tough. despite kau punye personal prob jugak, i dont expect u to finish icode 3 such a this amazing way. kau promo kan kat sume tempat sal icode, publish design banner, baju, flyers n all stuffs. mungkin bole bagi kau pangkat or darjah kebesaran peringkat JPKC. πŸ™‚

20. joe – abang yang paling tue dalam kalangan kiteeee. bertindak selaku ketua pembersihan. tp syg a weh. kau takde sampai las moment icode. kalau tak mungkin kau pun akan di-prank. haha

21. fizi@adek@gee (*name glemer) – tak tahu pulak aku sebelum ni kau ada abang kat induk. aha. tp thx a weh. t cakap kat abang kau thx jugak sebab tlg buat motor berpusing2 bak gasing tuh. hebat jugak inovasi kau neh. lagi satu, sori a sebab potong bajet orbic tanpe inform kat korg dulu. kan dah jadik masalah kat korg. haisshhhh

22. chul – kau memang superb. dari asyik kene marah je kat fasiliti, nampaknye kau dah macam kamceng ngn abg fdaus tuh. mungkin betul org cakap. alah bisa tegal biasa. atau tak kenal maka tak kena marah. haha. tapi dari penyediaan fasiliti tu, memang serius mantap. salute a wehh.

23. vijay – Β acted as bus driver all the time. haha (*just kidding bro). thx byk2 sbb susun bas utk kite trening kat hall for rehearsal n those bas trips during the event. tanpa kau mungkin bas2 tersebut tak menurut perintah. so big applause utk kau. *mungkin bole culik someone masuk bas pulak after this. haha

24. zulpaan – acted as penjemput ke majlis perasmian n icode. mantap sebab kau dah send surat jemputan awal ke vip2 n org2 penting intec. gud job bro.

hmm. aha. sori lah kalau komen tuh over or etc. tp those comments mmg from my deepest side of my heart, giving the highest appreciation kat korg. πŸ™‚ do free untuk komen aku jugak. πŸ˜€

then nak bagi appreciation jugak org2 spt (*ade name2 yang disebut n tak disebut) :

1. haswat, amirul n previous jpkc – thx sbb tlg jayekan mega event neh. mungkin kalau korg ta berlakon utk perasmian tuh, mungkin akan nampak hambar je movie gimik tuh. sori sbb suara korg tak macho. haha. thx jugak for the useful tips n trivia. πŸ˜€

2. tobe and the geng – thx byk2 sbb datang bawak geng. kau secara langsung dah menghiburkan hati aku ni setelah lame tak bergelak ketawa dgn kau. haha. mungkin nanti kite bole pegi jamming pulak rather than pegi men bowling. haha

3. ain n the geng – kau datang intec sbb aku invite k? if u do so, i memang terharu la wehh. haha. thx 4 coming. 8)

4. u r the one who told me not to wink. nanti nak sparing penbol lagi. syes tak puas hati tewas di tangan kaum hawa. hue. btw, baju icode ade lebih lagi. beli2! haha πŸ˜€

5. u r the one who told me not to cheeky. thx sbb meriahkan icode. anythg else to say? hm. rasenye takde dah kot. πŸ˜€

6. taha – thx sebab tlg rekodkan gimik mase aku masuk tuh. hue. kenangan tu wehh..

7. for those who were not coming – its okay. i just need ur best of wishes in completing this event till the finish line. mungkin nex tym je bole datang.

8. my family – thx sbb bg sokongan externally n internally.

9. last but not least – THANKFUL TO THE GREATEST, ALLAH.

alhamduliillah. sumenye mantap. THANK YOU ALLAH.

nota hati yang gembira:

1. exam dah dekat! doakan sayeeeeee yeeeeeee. πŸ™‚

Advertisements

2 thoughts on “i-CODE 3, wow!

  1. tiba-tiba rasa tak nak menyamar..via that rating..i just wanna say congratulations chek aisar..such a great and a bossy leader..memang patutlah u punya program awesome…erm well sorry tak dapat datang..anyway blog u makin menarik and santailah sekarang..keep it up..maat taufiq..;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s