Leter.Berleter.

Alhamdulillah. Bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan kuasa-Nya aku masih mampu untuk bangun dan duduk, meneruskan penaipan atas kekunci mini ini.

Sekarang, dah masuk 18hb3 2012. Means dah tak lama untuk real A-Level Exam. Dan jugak tak diragui, aku still terbayang apa yang aku dah buat masa trial haritu. Remorse, mourn, laughters, ups and downs. And esok (Isnin, 19hb3), petangnya akan ada IMU online application. Seriously, aku dah rasa malas dan tawar hati untuk masuk IMU. Bukan nak menyalahkan requirement yang agak tinggi, tapi there’s sound inside me told me, I’m no longer deserved in that kind of place. Maybe destiny has written my name in Malaysia for full 5 medical years. And if so, what should I do, rather than redha?

Dah mula mengarut tengah-tengah malam ni. Nanti sampai Cemara, siap2kan barang-barang nak apply IMU tu. Then boleh masuk tidur dengan mimpi bersama test-tube dan syringe untuk unit 6.

Selamat-selamat semua.

Nota 3rd pilot:
1. Baru je habis baca buku 2 States (Chetan Bhagat). Serious best. Now, going for Five for Someone, from same author.
2. Baru jugak sampai di Kemaman. Will be travelling to Shah Alam this morning.
3. Mesti revise macam mana nak buat experiment untuk unit 6.
4. Seriusly sangat-sangat tawar hati untuk interview IMU. Allah, give me strength.

Advertisements

7 thoughts on “Leter.Berleter.

  1. Hey.. Xmo down2, patah semangat ag ek? Like i said, the key is A-level.. Strive for the best, n serahkan selebihnya kepada Allah SWT.. I know u can do it, samalah kite berjuang, insyaAllah.. We will always stand for each other alrite? πŸ™‚

    • Setuju dgn wan. πŸ™‚ wake up aisar!!! Hehe. hmm nak share smtg bole? Baqarah:153, mungkin bdoa sahaja xmncukupi. mohon lg dgn Allah dgn solat dan sabar. πŸ™‚ solat mlm mgkin lebih cocok. hehe. insyaallah. Tgah ingatkn diri sndri jugak ne. πŸ™‚

      ha, lg satu, baqarah ayat 186. He indeed close to us. πŸ™‚ kalo xdpt jugak nak dekatkn ddiri dgn Allah, brapaylah

    • *berapatlah diri dgn kwn2 yg dekat amalnnya dgn Allah. wan dah offer dah tu.. heeee.. πŸ™‚

      sori baru terasa ada ilham nak komen post ne. moga mbantu saudara aisar. to wan!!! Ganbatte jugak!! πŸ˜€

  2. in making any decisions we should think bout the circumstances on others. thts life because in life kite kene satisfy for org lain. u can do it.muke doctor dh ada tu. amiin. (Y)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s